Fedezd fel!

NÉPSZERŰ TÚRAÚTVONALAK

Az ÖRDÖG-ÁROK felé vezet a PIROS túraútvonal, melyhez a házikótól gyalog, 10 perces sétával tudsz csatlakozni. 10-20 perces autós távra találhatók a KÉK TÚRA állomásai, Borzaváron, Zircen, Bakonynánán, Jásdon, Csőszpusztán is rá tudsz csatlakozni a túraútvonal egy-egy szakaszára. VINYÉRE, a CUHA-PATAK menti túraútvonalra akár autóval Bakonyszentlászló felől, akár gyalog a ZÖLD és SÁRGA túraútvonalakon is el tudsz jutni. PORVA-CSESZNEK vasútállomás felé több kisebb túraútvonal is vezet, ezekhez autóba sem kell ülnöd, a falut átszelve találod meg gyalogosan a ZÖLD és SÁRGA jelzéseket.

VIA FERRATA

Vasalt útvonalak - vagyis sziklamászó kiépített túrák elérhetők pár perc sétára a háztól, a Vár közelében, ahol felszerelés is bérelhető. A közeli VINYE településen (kb. 15 perc autóval) szintén népszerű, több korosztály számára is alkalmas vasalt utak várják az aktív kikapcsolódás szerelmeseit.

LOVAGLÁS

A faluban lovaglási és lovaskocsikázási lehetőség is van, a közeli Gézaháza Farmon pedig egy Lovasudvart is találsz, ahol lovasoktatást és erdei tereplovaglást is tudsz foglalni. Lovaskocsikázás megrendelése: 06 30 362 2538 Lovaglás, lovas túra érdeklődés: +36-30-513-1934

KÓSDOLT MEG A BAKONY ÍZEIT!

VÁRVÖLGY VENDÉGLŐ - házias ízekkel vár a faluban, 10 perc séta a háztól SISTERGŐ PLATNI - kézműves hamburgerek, street food, a Vár közelében, 3 perc séta a háztól MARIETTA PIZZÉRIA, ZIRC - a kisváros talán legjobb pizzázója, ahol pizzát és vadpörköltet egyaránt találsz, kb. 15 perc autóval a háztól BAGOLYVÁR FOGADÓ, ZIRC - igényes környezet, házias ízek, kb. 15 perc autóval a háztól KŐPINCE FOGADÓ, VINYE - túrázással is érdemes egybekötni a házias, vadételeket felvonultató fogadó felkeresését, kb. 15 perc autóval a háztól HOTEL SZARVASKÚT KEMENCÉS ÉTTEREM - kb. 20 perc autóval, nagyon kedves, hangulatos étterem finom kemencés fogásokkal VIATOR ÉTTEREM ÉS BORBÁR, PANNONHALMA - kb. 30 oerc autóval a neves Apátsági étterem és borbár elérése

TEKERJ A KÖRNYÉKEN!

Foglalásoddal együtt két kerékpár ingyenes használatát is biztosítjuk! Pannonhalmára kényelmes kis utakon tekerhetsz, Pannonhalma és Győr között pedig egy frissen átadott kerékpárút vár. A közeli kis településeket is bejárhatod kerékpáron, de számos túraútvonal is van, például a Cuha-patak menti, vagy a Zirc - Porva-Csesznek közötti piros útvonal, mely kerékpárral is kényelmesen teljesíthető. Javasolt irányok még kerékpárral: Vinye felé, Bakonybél felé, Bakonyoszlop felé, Dudaron keresztül Bakonynána felé, Zircen keresztül Borzavár és Porva irányában.

BOR, MÁMOR, BAKONY?

A Bakony nem épp a legismertebb boros célpont, pedig a közeli pannonhalmi borvidék igazán finom nedűkkel várja a vendégeket! Egyik kedvenc helyünk a BABARCZI pincészet, Győrújbaráton, ahonnan mi is sokszor vásárolunk üdvözlőbort vendégeinknek. Écsen ajánljuk továbbá a HANGYÁL pincészetet, Pannonhalmán pedig a VIATOR éttermbet.