Fedezd fel!

NÉPSZERŰ TÚRAÚTVONALAK

10-20 perces autós távra találhatók a KÉK TÚRA állomásai, Borzaváron, Zircen, Bakonynánán, Jásdon, Csőszpusztán is rá tudsz csatlakozni a túraútvonal egy-egy szakaszára. Az ÖRDÖG-ÁROK felé vezet a PIROS túraútvonal, melyhez a házikótól gyalog, 10 perces sétával tudsz csatlakozni. VINYÉRE, a CUHA-PATAK menti túraútvonalra akár autóval Bakonyszentlászló felől, akár gyalog a ZÖLD és SÁRGA túraútvonalakon is el tudsz jutni. PORVA-CSESZNEK vasútállomás felé több kisebb túraútvonal is vezet, ezekhez autóba sem kell ülnöd!

EGY JÓ PIKNIK?

Igényelj tőlünk egy ÜDVÖZLŐ PIKNIKKOSARAT, melyben bort, szódát, bakonyi kézműves sajtokat (tehén és kecske), kézműves szalámit, kovászos kenyeret és zöldségeket találsz, na meg persze minden egyéb eszközt (takarót, evőeszközöket) ami egy jó piknikhez kell! A kosarat akár tágas udvarunkon, akár egy közeli erdei tisztáson is elfogyaszthatjátok! A kosár igénylést a foglalási üzenetben tudod elküldeni.

LOVAGLÁS

A faluban lovaglási és lovaskocsikázási lehetőség is van, a közeli Gézaháza Farmon pedig egy Lovasudvart is találsz, ahol lovasoktatást és erdei tereplovaglást is tudsz foglalni. Bővebb információ: www.gezahazalovasudvar.hu

KÓSDOLT MEG A BAKONY ÍZEIT!

VÁRVÖLGY VENDÉGLŐ - házias ízekkel vár a faluban, 10 perc séta a háztól SISTERGŐ PLATNI - kézműves hamburgerek, street food, a Vár közelében, 3 perc séta a háztól MARIETTA PIZZÉRIA, ZIRC - a kisváros talán legjobb pizzázója, ahol pizzát és vadpörköltet egyaránt találsz, kb. 15 perc autóval a háztól BAGOLYVÁR FOGADÓ, ZIRC - igényes környezet, házias ízek, kb. 15 perc autóval a háztól KŐPINCE FOGADÓ, VINYE - túrázással is érdemes egybekötni a házias, vadételeket felvonultató fogadó felkeresését, kb. 15 perc autóval a háztól HOTEL SZARVASKÚT KEMENCÉS ÉTTEREM - kb. 20 perc autóval, nagyon kedves, hangulatos étterem finom kemencés fogásokkal VIATOR ÉTTEREM ÉS BORBÁR, PANNONHALMA - kb. 30 oerc autóval a neves Apátsági étterem és borbár elérése

TEKERJ!

Készül a Győrt és Balatont összekötő kerékpárút, melyet könnyedén elérsz a faluból. A közeli kis településeket bejárhatod kerékpáron is, de számos túraútvonal is van, például a Cuha-patak menti, vagy a Zirc - Porva-Csesznek közötti piros útvonal, mely kerékpárral is kényelmesen teljesíthető. Javasolt irányok kerékpárral: Vinye felé, Bakonybél felé, Bakonyoszlop felé, Dudaron keresztül Bakonynána felé, Zircen keresztül Borzavár és Porva irányában.

BOR, MÁMOR, BAKONY?

A Bakony nem épp a legismertebb boros célpont, pedig a közeli pannonhalmi borvidék igazán finom nedűkkel várja a vendégeket! Egyik kedvenc helyünk a BABARCZI pincészet, Győrújbaráton, ahonnan mi is sokszor vásárolunk üdvözlőbort vendégeinknek. Aki nem akar ilyen messzire (35 perc autóval) ellátogatni, a ház borospincéjében is találn néhány válogatott tételt!